LISTE OVER DANSKE FORLAG DER UDGIVER TEGNESERIER

Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal gå hen med sin tegneserie for at få den udgivet. Derfor har vi forsøgt at samle en liste over hvilke forlag der findes pt, som udgiver tegneserier. Vi håber på, at det kan være en hjælp til dig der laver tegneserier <3

Listen rummer en beskrivelse under hvert forlag af, hvad slags tegneserier de enkelte forlag udgiver (f.eks. om der udgives både danske og oversatte tegneserier). Da listen pt. ikke er færdigarbejdet, er alle beskrivelser af forlag endnu ikke lagt ind, ligesom listen pt. er ufuldstændig.

Vi har opdelt listen i følgende kategorier:

  • Udgiver kun danske tegneserier
  • Udgiver danske tegneserier og andre bøger
  • Udgiver kun udenlandske tegneserier

Vi tager forbehold for, at listen ikke nødvendigvis altid er helt opdateret eller fuldkommen.

UDGIVER KUN DANSKE TEGNESERIER:

Fahrenheit – www.forlagetfahrenheit.dk

Fahrenheit har siden 1991 udgivet en jævn strøm af danske tegneserier. De udgiver både veletablerede navne og debutanter – og alt derimellem. Fahrenheit udgiver både mainstream tegneserier og tegneserier til et mere niche publikum.

Cobolt – http://www.cobolt.dk

Cobolt har gjort sig bemærket med deres indtog på den danske tegneseriescene, ved at være det første forlag, som for alvor har turdet udgive feministiske tegneserier. De er udsprunget af det svenske forlag med samme navn. 

Cobolt udgiver både tegneserieklassikere fra bl.a. den fransk-belgiske tegneseriescene og danske tegneserier, hvor de også har udmærket sig ved at udgive en række debutanter.

Forlaget Afkom – http://www.forlaget-afkom.dk

Forlaget Afkom udgiver, som det eneste tegneserieforlag i Danmark, udelukkende horrortegneserier. Det er et mikro-forlag med dybe rødder i DIY-kultur, og udgiver derfor begrænsede mængder tegneserieromaner og antologier. Deres bøger får ofte økonomi til at blive udgivet gennem kickstarter-kampagner.

Hunov & Haffgaard – http://www.hunovhaffgaard.dk

Hunov & Haffgaard er et mikro-forlag, som udelukkende fokuserer på debutanter og andre nicheudgivelser. De er passionerede for at finde den næste store kunstner, før vedkommende bliver stor, og har indtil videre en temmelig stor succesrate, med flere prisnomineringer til deres bøger. De har udgivet flere feministiske tegneserier og tør udgive tegneserier af mere artsy karakter.

E-voke – http://www.evoke.dk

E-vokes mission er at udgive så bredt et udvalg af tegneserier som muligt, og er af den årsag måske også det forlag i Danmark som udgiver flest tegneserier om året. E-voke udgiver både nye album fra en lang række kunstnere og forlag fra alverdens lande, men skaber også nye tegneserier med glemt materiale. E-voke udgiver enkelte dansk-skabte tegneserier også.

Comic Factory – http://www.comicfactory.dk

Comic Factory udgiver bl.a. dansk skabte tegneserier som Tatiana Goldbergs Kijara-serie og Nicolai Hvidberg Jørgensens Ego. De udgiver herudover en række udenlandske tegneserier oersat til dansk – herunder værker af Don Rosa. De er søsterforlag til Forlaget Afart, Tegneseriekompagniet og High Heels Society og har også samarbejde med den svenske tegneserie-gigant Egmont.

UDGIVER DANSKE TEGNESERIER OG ANDRE BØGER:

Forlaget Afart – http://www.bogforlaget-afart.dk

Forlaget Afart udgiver både tegneserier, børnebøger og kogebøger. Af tegneserier udgiver de alt fra Anders And til den prisvindende tegneserie Mit indre øje af Anne Laurine Kornum og tegneserier som Med nye øjne af Nikolaj Asker og Far af Søren Maarsbjerg Thomsen. Med andre ord udgiver de både horror, kunstneriske tegneserier og opsamlingsværker fra bl.a. Tegnevæg på Copenhell og Bogforum Comics.

Baggårdsbaroner – http://www.baggaardsbaroner.com

Baggårdsbaronerne er et undergrunds- og mikro-forlag, som udgiver både tegneserier, romaner og kunstbøger. De fokuserer på konceptuelle, politiske og kunstneriske værker. 

Fabel – http://forlaget-fabel.dk

Fabel udgiver både tegneserier og børnebøger. De udgiver både nyt dansk materiale og har bl.a. også samlet de klassiske danske tegneserier i bogform. Derudover udgiver forlaget også oversatte udenlandske tegneserier. Forlaget udgiver primært tegneserier der følger den fransk-belgiske tegneserietradition.

Egmont –http://www.storyhouseegmont.dk

Egmont er udgivere af bl.a. Alle Anders And-blade i Danmark. De udgiver også Marvel, Basserne, Hjemmet og Barbie-bladet, hvori man også finder en del tegneserier. Hjemmet udgiver bl.a. også korte, dansk skabte tegneserier. Egmont udgiver kun Anders And-franchise relaterede bøger.

Gyldendal – http://www.gyldendal.dk

Beskrivelse kommer

Gads Forlag – http://www.gad.dk

Beskrivelse kommer

Politikens Forlag – http://www.politikensforlag.dk

Beskrivelse kommer

Turbine – http://www.turbine.dk

Beskrivelse kommer

Eudor – http://eudor.dk

Beskrivelse kommer

Forlæns – http://forlaens.dk

Beskrivelse kommer

UDGIVER KUN UDENLANDSKE TEGNESERIER:

Faraos Cigarer – http://www.forlagetfaraos.dk

Faraos udgiver både dansksprogede og engelsksprogede tegneserier. De udgiver de mange klassikere, så man bliver ved at kunne købe dem.

Umpff – http://www.umpff.dk

Umpff udgiver udelukkende udenlandske, oversatte tegneserier. De kuraterer ud fra “rigtig gode historier, de skal være virkelig flot tegnet og gerne med lækre grafiske detaljer.” (citat fra hjemmesiden). De udgiver primært tegneserier der følger den fransk-belgiske tegneserietradition.

Shadowzone – http://www.shadowzone.dk

Shadowzone har udgivet oversatte, udenlandske tegneserier siden 2007. De fokuserer på humoristiske tegneserier; “Vores pejlemærker er SPÆNDING, EVENTYR og HUMOR!” (citat fra hjemmesiden).

Zoom – http://www.forlagetzoom.dk

Zoom udgiver udelukkende oversatte, udenlandske tegneserier og har gjort det siden 2011. De udgiver en blanding mellem humoristiske og mere seriøse tegneserier, primært tegnet i den klassiske fransk-belgiske tradition. Men Zoom er også udgivere af bl.a. de svenske tegneserier Pondus.